23.07.2007

BEZ PORAZA NA TARI

Fudbaleri Smedereva završavaju danas pripreme na Tari, a opšta je ocena da je ovaj najvažniji, bazični deo odrađen kvalitetno. U pet pripremnih utakmica, koliko su ih imali na Tari, “oklopnici” su zabeležili četiri pobede i samo jedan remi, i to u petak protiv srpskoligaša Sloge iz Bajine Bašte.
U najtežoj proveri do sada Smederevci su juče pobedili grčkog prvoligaša Ergotelis sa 1:0, a jedini pogodak je postigao Ćeran u 82. minutu. Goran Milojević, strateg Smedereva odlučio se za sledeći sastav: Radanović (Ranković), Petrović, Popović, Andrić, Dragićević, D. Radosavljević (Nikolić), Nedeljković (Čukić), Novaković (Ćeran), Zečević, Đurašković i Kasom (Zavišić).
Po povratku u Smederevo planirane su još četiri prijateljske utakmice i to protiv Srema u Sremskoj Mitrovici, Borca u Čačku i Jagodine i Zemuna u Smederevu.

19.07.2007

ĐURAŠKOVIĆ PONOVO STRELAC

Tri utakmice – tri pobede. To je, za sada, bilans fudbalera Smedereva na pripremama na Tari. Po veoma sparnom vremenu “oklopnici” su savladali ekipu Vujić Vode iz Valjeva sa 2:1, a strelci su bili Đurašković u 6. i Živković u 25. minutu za Smederevo, dok je jedini gol za Valjevce postigao Samurović u 2. minutu iz penala. I ovoga puta je šef stručnog štaba Goran Milojević dosta kombinovao pa su za Smederevo u prvom poluvremenu igrali: Radanović, Petrović, Sočanac, Andrić, Atanacković, Nikolić, Nedeljković, Mudrinić, Živković, Novaković i Đurašković. Drugo poluvreme odigrali su: Ranković, Čukić, Petrović, Dragićević, Popović, Miljković, D. Radosavljević, Nikolić, Zečević i Kasom.


16.07.2007

JOŠ JEDNA POBEDA NA TARI

U drugoj kontrolnoj utakmici na Tari fudbaleri Smedereva ostvarili su i drugu pobedu. Ovoga puta protivnik je bila ekipa Sevojna, člana Prve Telekom lige, a “oklopnici” su do pobede stigli posle preokreta u drugom poluvremenu. Strelci za Smederevce su bili “povratnik” Dragan Radosavljević u 58. i Vladimir Mudrinić u 73. minutu, dok je jedini pogodak za Sevojno postigao Goločevac u 27. minutu meča.
Trener Milojević ukazao je poverenje 22 igrača, a u prvom poluvremenu su igrali: Ranković, Miljković, Atanacković, Petrović, Sočanac, Nikolić, M. Radosavljević, Ćeran, Zečević, Novaković i Milentijević.
Drugo poluvreme: Radanović, Čukić, Popović, Andrić, Dragićević, Nedeljković, Mudrinić, Kasom, Đurašković, D. Radosavljević i Živković.


13.07.2007

POBEDA NA STARTU

Fudbaleri Smedereva savladali su ekipu Lovćena (1:0) na prvoj prijateljskoj utakmici u okviru priprema na Tari. Strelac jedinog gola bio je iskusni napadač Zoran Đurašković u 6. minutu nakon odličnog centaršuta Popovića. Imali su “oklopnici” mnogo prilika u toku meča, ali su Zečević, Novaković, Ćeran i Živković bili neprecizni ili je odlično reagovao golman Cetinjana. Protivnik je na drugoj strani imao najbolju šansu u 90. minutu, ali je golman Ranković odbranio penal Mariću.
Za Smederevo su u prvom poluvremenu nastupali: Radanović, Čukić, Popović, Andrić, Dragićević, Nikolić, Nedeljković, Mudrinić, Zečević, Đurašković i Kasom, a u drugom je trener Goran Milojević promenio ceo tim osim Nedeljkovića i Čukića pa su šansu dobili: Ranković, Atanacković, Petrović, Sočanac, Miljković, Radosavljević, Novaković, Živković I Ćeran.
09.07.2007

OD DANAS NA TARI

Fudbaleri i stručni štab Smedereva otputovali su danas na Taru gde će odraditi dvonedeljne visinske pripreme za početak šampionata. Trener Goran Milojević poveo je na put golmane Rankovića i Radanovića i igrače: Čukića, Andrića, Sočanca, Atanackovića, Neeljkovića, Ćerana, Mudrinića, Novakovića, Zečevića, Đuraškovića, Kasoma, Miljkovića, Miloša Radosavljevića, Milentijevića, Nikolića, Dragićevića, Popovića, Dragana Radosavljevića, Živkovića i Petrovića, a kasnije će im se pridružiti omladinski reprezentativac Srbije Ivan Radovanović. «Oklopnici» bi trebalo da na Tari odigraju i nekoliko kontrolnih mečeva, a prvi protivnik će biti Lovćen sa Cetinja.
02.07.2007

POČELE PRIPREME

Fudbaleri Smedereva okupili su se danas posle jednomesečne pauze i počeli pripreme za novu sezonu. Igrače je pozdravio direktor kluba Goran Bogdanović i upoznao ih sa ciljevima i očekivanjima uprave, a oni su zatim odradili prvi trening sa novim asistentom šefa strucnog štaba Srđanom Vasiljevićem. Trener “oklopnika” Goran Milojević trebalo bi da se priključi radu već danas popodne, a prozivci nije prisustvovao zbog problema sa letom iz Španije. Planirano je da Smederevci dva puta dnevno treniraju u našem gradu do 9. jula, a zatim odu na Taru gde ce odraditi najteži i najvažniji deo priprema. Podsetimo, prvenstvo pocinje 11. avgusta, a ime prvog protivnika još uvek se ne zna.