MERIDIAN SUPER LIGA - BARAŽ

SMEDEREVO

2

-RAD

1

MERIDIAN SUPER LIGA - BARAŽ

RAD

3

-SMEDEREVO

1

MERIDIAN SUPER LIGA - 33. KOLO
U BARAŽ UPRKOS POBEDI

SMEDEREVO

1

-ČUKARIČKI

0

Atanacković 85' 1:0  


Smederevo
25.05.2008

Stadion:
FK Smederevo

Gledalaca:
1500

Sudija:
Ninoslav Spasić
(Surdulica)
Smederevo: Ranković, Živković, Radosavljević, Martinović, Gegić, Čukić (Đurašković), Petrović, Kasom (Ćeran), Popović (Atanacković), Mladenović, Zečević

Čukarički: Isailović, Okuka (M. Popović), Savić, Peković, Vilotić, Nađ (Perić), Stjepanović, Janković, Kaličanin (Marković), L. Popović, Bojović

Nakon poslednjeg, 33. kola Meridijan Super lige, fudbaleri Smedereva su zauzeli 10. mesto i uprkos pobedi nad Čukaričkim, Smederevci će svoj superligaški status morati da izbore kroz baraž mečeve sa jednom od četri prvoligaška tima.
Smederevo je utakmicu započelo oslabljeno za Mudrinića koji se povredio u toku zagrevanja, neposredno pred meč, ali i pored toga prvo poluvreme je u potpunosti pripalo domaćinu. Prvih 45. minuta se igralo uglavnom na polovini Čukaričkog, uz veliki broj povoljnih prilika, ali kao i u prethodnim mečevima bez precizne završnice. Najizglednje šanse imao je Mladenović, ali beležimo i nekoliko pokušaja Popovića, Kasoma, Čukića itd. Sa druge strane Čukarički se orjentisao isključivo na kontranapade, uz par dobrih pokušaja sa distance.
Drugo poluvreme donosi donekle drugačiju sliku, gosti uspevaju da uspostave ravnotežu i utakmica ulazi u malo mirniju fazu bez mnogo pogodnih prilika. U samom finišu meča, iz napada koji nije mnogo obećavao, u 85. minutu Atanacković uspeva da postigne jedini pogodak na utakmici. Napad je započeo Đurašković koji je ubacio jednu visoku loptu na drugu stativu. Lopta je preletela sve igrače, odskočila kada je na nju, sa boka, utrčao Atanacković i glavom je polslao u suprotan ugao Isailovićevog gola.
Nažalost ova pobeda nije bila dovoljna da automatski obezbedi ostanak Smedereva u Super ligi pa će Smederevci za to morati da se izbore kroz dva baraž meča, 7. i 11. juna, a potencijalni protivnici su BSK, Rad, Voždovac i Metalac.

 
US Steel Serbia

Raiffeisen BANK

MultiServ

DHL

Messer

Audi

Pord

Zmaj

Nike
 
    Rezultati    
    Mladost 3  
    Bežanija 0  
    Smederevo 1  
    Čukarički 0  
    Banat 0  
    Borac 1  
    OFK Beograd 2  
    Vojvodina 0  
    Napredak 0  
    Partizan 1  
    Hajduk 1  
    Crvena zvezda 1  
         
MultiServ
      Tabela    
  1.   Partizan 80  
  2.   Crvena zvezda 75  
  3.   Vojvodina 62  
  4.   Borac 46  
  5.   Napredak 41  
  6.   Čukarički 40  
  7.   Mladost 38  
  8.   Hajduk 37  
  9.   OFK Beograd 36  
  10.   Smederevo 36  
  11.   Banat 28  
  12.   Bežanija 17