Pomalo neobično, ali pokazalo se kao pun pogodak. Fudbalski klub Smederevo prvi put se pojavio na privrednoj izložbi "Smederevska jesen". Ukusno opremljen štand sa osvojenim peharima, među kojima je počasno mesto zauzimao veliki srebrni pehar pobednika nacionalnog Kupa iz 2003. godine, ekran na kome su se neprestano vrtele sekvence istorijske utakmice sa Crvenom zvezdom posle koje je tada kapiten a sada direktor kluba Goran Bogdanović visoko podigao pobednički pehar i našem najmasovnijem takmičenju, brošure i propagandni materijal... Sve je to privuklo veliku pažnju posetilaca.
Uz izložbeni štand FK Smederevo je i drugim sadržajima bio aktivan učesnik tradicionalne privredno turističke manifestacije. Uz turnir osnovnih škola u malom fudbalu priređen je svojevrstan fudbalski rulet, nadmetanje u preciznom šutiranju i takmičenju u pimplovanju lopte i sve to uz brojne nagrade.Potpredsednik Upravnog odbora Stiven Bogl nije mogao da sakrije oduševljenje zbog izgleda štanda FK Smederevo.
- Prvi put sam na jednoj ovakvoj manifestaciji i mogu vam reći da sam impesioniran ovim što sam video. Posebno zbog broja učesnika sajma i gostiju, ali i zato što FK Smederevo učestvuje kao jedan od izlagača. Fudbalski klub Smederevo uradio je proteklih godina mnogo lepih stvari za ovaj grad, kako na fudbalskom terenu, tako i van njega. Ovaj sajam je odlična prilika za naš klub da se promoviše i pokaže šta je sve postigao - naglasio je Stiven Bogl.

 

- Bilo je za očekivati da se Fudbalski klub Smederevo pojavi na ovoj manifestaciji koja je od značaja ne samo za lokalnu zajednicu već i za Srbiju. Kao jedan od lidera u njoj on ima dodatnu obavezu da učestvuje u njenoj prezentaciji i to ne samo sa sportskim , već i drugim vrednostima. Mislim da je štand FK Smederevo, posle onog na kojem se predstavio US Stil Srbija, jedan od najbolje opremljenih. Posebno ga krasi jedna izuzetna stvar a to je pehar Kupa osvojen 2003. godine. Sa željom da tako nešto ponovo uradimo u bliskoj budućnosti i da neprestano budemo u samom vrhu našeg fudbala i ujedno budemo pokretači lokalne zajednice u svemu što je dobro, želim svima nama, igračima, stručnom štabu i upravi sve najbolje u narednim mesecima i godinama - izjavio je po obilasku štanda Bojan Bojković, predsednik Upravog odboraFK Smederevo.Prema rečima direktora kluba Gorana Bogdanovića ideja o učešću FK Smederevo na privrednoj izložbi potekla je od svih članova Uprave kluba.
- Sve ovo jako lepo izgleda. Mislim da smo sa ovom izložbom postigli pun pogodak. Imamo mnogo razloga što smo se na njoj pojavili a ovaj pehar osvajača Kupa bivše Jugoslavije je centralna stvar. Dakle, lično sam oduševljen našim nastupom na izložbi i interesovanjem posetilaca. Verujem da ćemo i ubuduće učestvovati na ovoj manifestaciji - istakao je Goran Bogdanović.