Prva liga Srbija Prva liga Srbija - kolo 30
Smederevo 16.05.2009.
Stadion: FK Smederevo
Gledalaca: 1000
Sudija: Srđan Obradović (Jagodina)


Kuzmić
Stamenković 57'
Atanacković
Kovačević
Sandulović
Ćulum (Zečević)
Vasić
Đurašković 19'
Mladenović (Stojanović)
Živković 6'
Ćeran 85' (p)
Poleksić
Novaković
Stanisavljević
Jakšić
Tucaković
Ako (Kodžo)
Jankov
Janković
Kašić
Perović (Kekić 87' )
Bubalo (Vukobratović)
 
Pobedom nad Inđijom u 30. kolu sa 3:1 Smederevci su i teoretski osigurali plasman u Super ligu. Na zadovoljstvo oko 1000 gledalaca obe ekipe su igrale otvoreno i bez kalkulacija sa dosta trčanja i mnogo prilika.
Domaća ekipa je dominirala prvim poluvremenom i već u 6. minutu, nakon udarca Živkovića sa nešto više od dvadeset metara, došla u vođsta. Ubrzo nakon toga odlična kombinacija između Živkovića i Atanackovića koji uspeva da prodre po levoj strani i doturi loptu do Đuraškovića koji pogađa levi donji ugao Poleksićevog gola. Imali su Smederevci još par prilika dok je od gostujućih šansi najbolji bio pokušaj Jankova iz slobodnog udarca.
U drugom pouvremenu domaći su igrali nešto povučenije pokušavajući da ugroze gol protivnika iz kontranapada. U tom periodu igre dobre prilike su imali Đurašković, i nešto kasnije Atanacković kada je sa ivice šesnaesterca uputio snažan udarac, ali je nažalost bio neprecizan. Sa druge strane Kekić se u 65. minutu našao u idealnoj poziciji, ali je na opšte iznenađenje bio neprecizan. U 83. minutu Đurašković uspeva da prevari defanzivce Inđije, prebacuje i golmana i u trenutku kada je ostalo samo da plasira loptu u praznu mrežu, Poleksić ga sa leđa faulira, a sudija Obradović pokazuje na belu tačku. Siguran izvođač, za nedostižnih 3:0, bio je Ćeran u 85. minut. Do kraja meča gosti su uspeli da postignu počasni pogodak kada je Kekić iskoristio dobar centaršut Jankova i glavom savladao Kuzmića.
U sldećem kolu Smederevo gostuje u Novom Sadu kod istoimene ekipe.