Prva liga Srbija Jelen Superliga - kolo 3.
Kragujevac 29.08.2009.
Stadion: "Čika Dača"
Gledalaca: 500
Sudija: Života Vlajić (Beograd)


Živković
Otašević
Simović
Gojak
Žunić
Vasić
Teodorović
Jeremić (Stošković)
Savićević (Filipović)
Obradović
Mijailović (Betolngar)
Ranković
Stamenković 32'
Atanacković
Kovačević
Komadina
Miljković
Ćeran
Živković (Bojatović)
Zečević
Jovanović (Janković)
Ranković 15' (Milosavljević)
 
U okviru trećeg kola Smederevci su na gostovanju u Kragujevcu uknjižili nova tri boda savladavši nominalnog domaćina Metalac rezultatom 0:2.
Od samog starta Smederevo je nametnulo svoj tempo za koji je bilo očigledno da domaćin neće moći da isprati. Već u 14. minutu Ćeran se našao oči u oči sa golmanom Živkovićem, ali je njegov šut bio izblokiran, a lopta završila u korneru. Odmah u sledećem napadu u 15. minutu Jovanović se dobro oslobadja svog čuvara na desnoj strani i ubacuje nisku lotpu u peterac. Ranković je dobro pratio ovaj napad i nije mu bilo tško da sa samo par metara sprovede loptu u nebranjeni deo mreže. U 32. minutu Stamenković se sjurio po desnoj strain i kako niko od saigrača nije bio dovoljno blizu on se odlučio za udarac sa blizu 30m. Lopta je dobila čudnu putanju i prevarila sve defanzivce domaćih uključujući i golmana koji je po svemu sudeći očekivao centaršut. U prvom poluvremenu domaći su imali samo jednu povoljnu priliku kada je Žunićev šut Ranković odbranio.
U drugom poluvremenu Smederevo je pre svega bilo orjentisano na čuvanje prednosti dok je Metalac neuspešno pokušavao da se približi Rankovićevom golu. Dobru priliku su imali domaći u 55.minutu, ali je Ranković dobro intervenisao, a 81 kada je golman smedereva slabo iybio loptu posle jednog centašuta Otašević je zamalo bio neprecizan pogodivši pritom desnu stativu. Od dobrih prilika za Smederevo u drugom poluvremenu treba izdvojiti Kovačevićev pokušaj glavom nakon slobodnog udarca u 53. minutu i Bojatovićev šut u 71.
Naredno kolo je na programu 12.09.2009. godine, a Smederevo se sastaje sa Vojvodinom u Novom Sadu.