14.02.2009

Tokom prošlog vikenda fudbaleri Smedereva su na pripremama u Ohridu imali još dve provere pred nastavak prvenstva. U petak, 13. februara, Smederevci su savladali makedonski Sileks rezultatom 1:0, dok su dan kasnije pobedili Radnički iz Niša rezultatom 2:1. Jedini pogodak za Smederevo u meču protiv Sileksa postigao je Sandulović na asistenciju Atanackovića u 65. minutu, dok su u meču protiv nišlija strelci bili Lukić u 3. minutu nakon kornera i Ćeran u 70. minutu udarcem sa gotovo 30m. Jedini pogodak za Radnički postigao je Stojković petnaest minuta pred kraj meča.
Iako smederevcima vremenske prilike baš i ne idu na ruku od ranije utvrđenog plana se za sada ne odstupa. Tako će danas biti odigran meč protiv Novog Sada, u četvrtak je planirana utakmica sa ekipom Ohrida, dok će poslednji meč pre povratka u Smederevo biti odigran u subotu.

11.02.2009

Prvi prijateljski meč na Ohridu fudbaleri Smedereva su odigrali u utorak protiv ekipe Pobede iz Prilepa, a utakmica je završena rezultatom 2:1 u korist makedonskog tima. Strelac jedinog gola za smederevce bio je Mladenović u 5. minutu dok je trener Dragan Đorđević dao šansu velikom broju igrača naglašavajući da ga u ovoj fazi priprema interesuje jedino dobro uigravanje svih linija tima. Drugi meč, u kome je protivnik bila Inđija, a koji je na programu bio juče, nažalost nije odigran jer je zbog teških vremenskih uslova bio prekinut još u prvom poluvremenu.
Nažalost, smederevci pripreme neće nastaviti u kompletnom sastavu jer je Miljković zbog povrede pete bio prinuđen da napusti Ohrid.

09.02.2009

U nedelju, 8.02, fudbaleri Smedereva su otputovali na Ohrid gde će sprovesti drugi deo priprema za prolećni deo prvenstva. Za period od dve nedelje, koliko će tamo provesti, planirano je šest trening utakmica, a protivnici će biti: 10.02 Pobeda (Prilep), 11.02. Inđija, 13.02 Sileks (Kratovo), 17.02. Novi Sad , 19.02. Ohrid, dok protivnik za poslednju utakmicu koja je planirana za 21.02. još uvek nije određen. Šef stručnog štaba Dragan Đorđević poveo je 26 igrača, a pored Rankovića, Stamenkovića, Sandulovića, Komadine, Atanackovića, Lukića, Vasića, Miljkovića, Ćuluma, Živkovića, Dobrašinovića, Ćerana, Milojevića, Radosavljevića, Jankovića, Milosavljevića, Zečevića, Stojanovića, Ličine, Mladenovića, Bojatovića i Đuroškovića tu su još “novajlije” golman Kuzmić, defanzivci Ljubinković i Kovačević, i igrač sredine terena Šćekić. Ljubinković u redove Smedereva dolazi iz apatinske Mladosti, Kuzmić iz Pobede, Prilep, Šćekić iz Bežanije, dok je povratnik Kovačević došao iz Vardara.

22.01.2009 PRVA PRIPREMNA UTAKMICA

Iako su startovali sa pripremama pre samo nedelju dana fudbaleri Smedereva su ju če na svom stadionu odigrali prvu prijateljsku utakmicu u sklopu zimskih priprema. Gost je bio Borac iz Čačka, a utakmica je završena nerešenim rezultatom 2:2. Šef stručnog štaba Dragan Đorđević je meč započeo sa postavom koja je iznela veći deo tereta ove sezone dok je kasnije prilika data i onim igračima na koje tek treba računati. Obe ekipe su uprkos vlažnom terenu prikazale veoma lepu igru sa dosta pasova i samo su dobro raspoloženi golmani oba tima odgovorni što je malobrojna publika bila uskraćena za još neki pogodak. Golove za Smederevo postigli su Bojatović i Đurašković, a za Borac Alveš i Šahinović .

12.01.2009 PRVO POJAČANJE U ZIMSKOM PRELAZNOM ROKU

Prvo pojačanje Smederevaca u ovom prelaznom roku je defanzivac Zoran Ljubinković. Ljubinković je rođen 1982. godine, a u Smederevo dolazi iz apatinske Mladosti. Svoju fudbalsku karijeru započeo je u Spartaku, a pored toga što je igrao za Antverpen (Belgija) i Zemun, Ljubinković je zabeležio i nekoliko nastupa za omladinsku reprezentaciju. Smederevo i Ljubinković su potpisali dvogodišnji ugovor.